Bloud

I bez mapy s námi nezabloudíte

Usmažte si pivo

Smažená jídla často bývají těžká do žaludku a není nic jednoduššího a lepšího, jak to dát do pořádku, než si nalít pořádnou sklenici piva. A protože lidé jsou plemeno líné, vymysleli, jak si to ulehčit a stvořili další výrobek „dva v jednom“, neboli smažené pivo. Konkrétně s ním přišel Američan Mark Zabel z texaského města Plano.


Aby to ale nebudilo dojem, že se jedná jen o nějakou senzaci – Mark je skutečný kulinářský odborník a ne nějaký senzace chtivý kuchař amatér. Má to ostatně v rodině. Už jeho otec začínal s obyčejnými vaflemi a postupně se synem zkoušeli vymýšlet různá jídla pro speciální chutě a sbírali za to ocenění na kulinářských soutěžích. I smažené pivo Markovi přineslo první cenu v soutěži Big Tex Choice Awards Cook-off 2010. Pro ty, kteří by si také chtěli pivo usmažit, moc informací nemáme – postup je totiž patentován a i označení „fried beer“ neboli „smažené pivo“ je chráněno jako ochranná známka. Víme jen to, že pivo se nalije do speciálního slaného těsta vytvarovaného jako ravioli a to celé se prudce osmaží. Jestli se to podává jen tak nebo s tatarkou a kečupem, to se nám zjistit nepodařilo. 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>